In virus veritas

In virus veritas

Fotó: Unsplash/Vera Davidova

Itt a vége, fuss el véle, fejeződnek be a mesék. Életem teljes ideje eddig mesebeli is volt, mert ami elkezdődött, az vagy várhatóan, vagy váratlanul véget is ért. Igaz, a kezdődő jók éppúgy, mint a kezdődő rosszak. Tudom, volt is, és van is, ami a kelleténél hosszabban húzza, de mégis, azért csak élő még mindig az esélye, hogy egyszer talán végre abbamarad.

Azonban van itt egy olyan nagyon meglepő valami, aminek, úgy tűnik – és hozzáértők mondják! –, nem bír majd később sem vége lenni. Enyhülhet veszélyessége, de mert marad – és a hozzáértők biztosra mondják, hogy marad –, újra és újra felerősödhet a fenyegetése.

Jelenleg ugyan az oltást sikeresnek mondják. Jelenleg azonban van nap, hogy 24 óra alatt kétszázan is meghalnak. Egyetlen nap kétszázszor egy ember, akik születtek, volt családjuk, sorsuk, tervük, életörömük – mindnek külön-külön. Pedig az oltás úgymond sikeres, csak ők arról már lekéstek. 

A továbbiakban biztonságunk labilitása mi mindenre lehet hatással? Erre keresi a választ Verebes István a publicisztikájában.

A teljes cikket a Magyar Hang április 1-jén megjelent 2021/14. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!