India az összeomlás szélén: már a krikett sem szent

India az összeomlás szélén: már a krikett sem szent

Az IPL játékosai (Fotó: IPL/Facebook)

India átvette a koronavírus-járvány fő gócpontjának szerepét. Sorra dőlnek meg az új fertőzési és halálozási világrekordok az országban, és a valós helyzet a gyengén fejlett infrastruktúra miatt még sokkal rosszabb lehet. Ugyanakkor hatalmas népességű ország lévén a nagy számokat a helyükön kell kezelni. Népességarányosan még nem olyan rossz a helyzet, mint nálunk volt pár hete. Az első ismertté vált indiai mutáns után várhatóan még sok fog világhódító útra indulni Indiából, ahol több mint egymilliárd emberben tenyészhetnek az újabb és újabb variánsok.

Vannak országok, ahol a legelemibb józan ész diktálta járványügyi óvatosságot is alárendelik a sporteseményeknek, mert a döntési pozícióban lévő egy embernek ez így tetszik. És van egy olyan ország is, ahol az 1,37 milliárd lakos mindegyike megőrül egy sportágért, és a vezetőkben fel sem merülhet (forradalom kockáztatása nélkül), hogy elvegyék az emberektől azt a játékot, amit az őket kizsákmányoló gyarmatosítóktól kaptak.

A krikettről van szó, amiért olyan sokan rajonganak Indiában, hogy emiatt az egyetlen ország miatt a krikett a labdarúgás után a világ második legnépszerűbb sportja, ha a nézők számát vesszük alapul.

Erről is olvashat még a cikkben:
• A szövetségi kormány a kritikusok szerint látszatintézkedésekkel próbálja elfedni tehetetlenségét
• Az indiai kormány a Twittertől korábban azt követelte, távolítson el több kormánykritikus posztot, amelyek kétségbeesett, gyászoló emberektől származtak
• A liga vezetői természetesen a krikett fontosságát hangsúlyozzák

A teljes cikket a Magyar Hang május 7-én megjelent, 2021/19. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: India, koronavírus, krikett