Iványi Gábor: Újabb pereket leszünk kénytelenek indítani

Iványi Gábor: Újabb pereket leszünk kénytelenek indítani

Iványi Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Európai Polgár Díjat kapott az Iványi Gábor által alapított Oltalom Karitatív Egyesület. Ennek kapcsán beszélgettünk a lelkésszel, aki azt is elmondta, hogy a magyar állam még mindig tartozik nekik. Emellett egyelőre arról sincs szó, hogy visszakapná a korábbi egyházi státuszát a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség.

– Ezek szerint mégis vannak olyanok, akik értékelik, amit a közösségért teszünk már a rendszerváltás előtti időktől azzal, hogy állami feladatokat vállalunk át. Az új egyesületi törvény hatályba lépése után, 1989 februárja óta vagyunk elismert egyesület, az elsők között kaptuk meg ezt a státuszt Magyarországon. Azelőtt negyven évig nem lehetett egyesületet működtetni – így kommentálta Iványi Gábor, az egyesület alapítója, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke a Magyar Hangnak, hogy Európai Polgár Díjat kapott egyesületük az Európai Parlamenttől.

Idén Magyarországról Baritz Sarolta Laura domonkos rendi szerzetesnőnek, közgazdásznak és az Oltalom Karitatív Egyesületnek ítélték a díjat, amely erkölcsi elismerést jelent, anyagi támogatással nem jár.

  • Mit nem fizetett ki az állam?
  • Milyen perek indulhatnak?

A válaszokat és a teljes cikket elolvashatja a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!