Jaj a bajnoknak, ha érem nélkül tér haza?

Jaj a bajnoknak, ha érem nélkül tér haza?

Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás előfutama után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Fotó: Kovács Tamás

Bónuszolimpiának szánta Tokiót Hosszú Katinka, végül valami egészen más lett belőle. Az elvártnál és a megszokottnál gyengébb szereplés sokakban dühös reakciót váltott ki, az indulatok hullámai a politika legfelsőbb köreit is elérték.

– A sportolóknak tudniuk kell, hogy sajnos él az a szociálpszichológiai jelenség, hogy „emeld fel – feszítsd meg”, vagyis ha megy valakinek a versenyzés, dicsőítik, ajnározzák, de ha nem, akkor elég csúnyán szembefordulnak velük – nyilatkozta a Magyar Hang megkeresésére Lénárt Ágota sportpszichológus.

Összeállításunk alapján sportszakmai szempontból semmi rendkívüli nem történt. Az elmúlt években a magyar közönségnek rengeteg örömet szerzett világklasszis köré épült brand viszont mindenképpen sérült az egy év késéssel megrendezett nyári játékokon. A páratlan sportolói karriert közben több, minimum visszás tényező árnyalta a medence szélén.

A teljes cikket a Magyar Hang augusztus 6-án megjelent, 2021/32. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!