Jó esélye van Macronnak az ismétlésre

Jó esélye van Macronnak az ismétlésre

Emmanuel Macron elnök egy francia hagyományőrzővel 2018. november 5-én, a lotaringiai csata helyszínén (Fotó: Reuters/Philippe Wojazer)

Két új arc is felemelkedett a migráció kérdésének hullámán a francia nagypolitikában. Végül azonban Éric Ciotti csak a republikánusok előválasztásának első fordulóját tudta megnyerni, és egyelőre úgy tűnik, hogy a látványosan felemelkedő Éric Zemmour sem tud beleszólni majd Marine Le Pen és Emmanuel Macron csatájába. Ráadásul a hétfőn Budapesten tárgyaló jelenlegi államfő jó eséllyel még ismételhet is.

Az európai fősodorban csalódottak, hitüket vesztettek közül sokaknak felcsillant a szeme, amikor Éric Zemmour belépett a nagypolitikába. Az ismert francia publicista csillaga az év középső harmadában lélegzetelállító tempóban emelkedett. A konzervatív Le Figaro egykori rovatvezetője, akit egyébként még szeptemberben Orbán Viktor elhívott Magyarországra, nagyon sokakat érintő és érdeklő kérdésre tapintott rá. Arra, amelyet a nyugati elit sokáig igyekezett szőnyeg alá söpörni, amikor pedig kezdett a körmére égni a probléma, általában rossz válaszokat adott rá. A migráció kérdéséről van szó, amelynek kapcsán Éric Zemmour arra hívja fel a figyelmet, hogy egyfajta lakosságcsere zajlik a nyugati világban, és a bevándorlók kiszorítják a helyieket, a „fehéreket”.

• Minek köszönhető, hogy mindenki bevitte a kampányába a migráció kérdését?
• Honnan szerezhet szavazókat Éric Zemmour?
• Mi szól Le Pen mellett?

A teljes cikket a Magyar Hang december 10-én megjelent 2021/50. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!