Jordán Tamás: Ahová beteszik a lábukat, ott fű nem terem

Jordán Tamás: Ahová beteszik a lábukat, ott fű nem terem

Jordán Tamás (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Azért vagyok optimista, mert hiszem, hogy meg fog bukni ez a hatalom. Rendszerváltás lesz – erről beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Jordán Tamás. A Kossuth-díjas és a Nemzet Színésze címmel kitüntetett színművész-rendező szerint a bizonytalanok között nagyon sok ellenzéki szimpatizáns van, csak nem merik felvállalni. Azt is felvetette ugyanakkor, hogy ha marad az Orbán-kormány, „akkor viszont jaj nekünk”.

Jordán Tamás az elsők között csatlakozott Karácsony Gergely 99 Mozgalmához. Erről úgy beszélt, mint egy pártoktól független, de mégis azok érdekeit szem előtt tartó szerveződés. – Az ellenzék táborához szeretné csalogatni azokat, akik teljesen közömbösek a politika iránt, akik 2022 áprilisában egyáltalán nem akarnak választani, mert a fennálló rendszerrel nem értenek egyet, ugyanakkor az ellenzék sem tudta őket megnyerni eddig – mondta.

Mérlegelte, hogy van-e vesztenivalója, amikor beállt Karácsony Gergely mögé?
• A politikai szerepvállalás nem jelenti a művészet szabadságának feladását?

Amennyiben 2022-ben ismét Orbán Viktor és a Fidesz kerül hatalomra, a 99 Mozgalomnak milyen célkitűzései lehetnek?
Mit gondol, milyen hatása lehet az SZFE elfoglalásának hosszú távon a szakmára nézve?

A teljes interjút a Magyar Hang június 4-én megjelent 2021/23. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!