Pankotai Lilli: Kaptam a könnygázból, gumibotból is

Pankotai Lilli: Kaptam a könnygázból, gumibotból is

Pankotai Lili diákaktivista (Fotó: Végh László / Magyar Hang)

Fotó: Végh László

 

 

– Ha a rendszer tovább putyinizálódik, ha ennél is brutálisabbá válik, akkor elmegyek. Amíg viszont nem romlik idáig a helyzet, minden erőmmel a fiatalok jövőjéért, hazai boldogulásáért akarok küzdeni – erről is beszélt Pankotai Lili diákaktivista a Magyar Hangnak adott interjújában. Azzal kapcsolatban, hogy a NER-média célkeresztjébe került, úgy fogalmazott, személytelenül kezeli a helyzetet, mert ha személyesnek tekintené a velük folytatott vitát, elveszne az oktatásért folytatott tiltakozás lényege. – Ugyanúgy figyelem a támadásokat, ahogyan azt, miként Bayer Zsolt demens vénembernek nevezte a pápát – fejtette ki. Arról is beszélt, a tüntetések miatt eddig két eljárást indított ellene a rendőrség, az első eljárás után 100 ezer forintos bírságot kapott, a másodiknál már valószínűleg a maximumot, 150 ezret róják ki majd rá.

 

• De vajon mit gondol a családja a tiltakozásáról?
• Mi értelme van szerinte a kordonbontásnak, miért tartja ezt hatékonyabb figyelemfelhívó lépésnek, mint az utcai vonulásokat?
• 
Miért nem fél attól, hogy pártok vagy szakszervezetek eszközévé válik az oktatásügyért folytatott harcban?
• 
Mit gondol a káromkodásról?
• Kapnak-e anyagi támogatást a pártoktól a diáktüntetők?

 

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap május 19-én megjelent, 2023/20. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!