Karácsony Gergely: A történelemnek nincs magyar oldala

Karácsony Gergely: A történelemnek nincs magyar oldala

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

– Arra készülünk, hogy 2024-ben nagyobb arányban nyerjük a választást, mint 2019-ben – erről is beszélt Karácsony Gergely a Magyar Hangnak adott interjújában. A főpolgármester még nem tudja, kit indítanak ellene a kormánypártok, de „számára teljesen világos, hogy Orbán Viktor csak olyan jelöltet tűr meg, akit a kesztyűbábjának mondhat”. – Azt fogom legyőzni, akit a Fidesz indít – vélte.

A kormánnyal kapcsolatos viszonyáról úgy fogalmazott, szívesen mondaná rá, hogy semmilyen, de annál kicsit rosszabb. Látni kell, hogy a város saját erejét elveszi a kormány. Például Tarlós István vezetése alatt 2019-ben még 5 milliárd forint szolidaritási adót kellett fizetni a fővárosnak, idén viszont már 58 milliárd forintot. – A viszonyunk a kormánnyal tehát abban az értelemben semmilyen, hogy annyira átláthatatlanná vált a felelősségi rendszer, hogy nem tudni, kit lehet felhívni, ha valamilyen ügyben intézkednünk kell – tette hozzá. Arról is beszélt, neki benne van a munkakörében, hogy ha hozzá valaki be akar jönni tárgyalni, akkor tárgyaljon vele – beleértve a magyar kormány képviselőit is „függetlenül attól, hogy ezeknek a beszélgetéseknek van-e bármi értelme. Egyébként időnként van”. 

• Akar-e még miniszterelnök lenni?
• Kap-e még zsaroló SMS-t Gyurcsány Ferenctől?
• Milyen a kapcsolata Lázár Jánossal?
• „Gurulnak-e” majd dollárok hozzá a jövő évi önkormányzati választás kampányában?
• Nem riogatás-e, hogy évek óta azt mondják, csődbe mehet a főváros?
• Mikorra érhető el szerinte, hogy senki se haljon meg közúti balesetben a fővárosban?
• Mikor mondott tökéletes mondatokat Orbán Viktor?

A teljes cikket a Magyar Hang március 3-án megjelent, 2023/9. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!