Keleti körnek és nagyágyúknak fial a motoros versenypályacég

Keleti körnek és nagyágyúknak fial a motoros versenypályacég

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Dorna Sports közötti megállapodás aláírása után 2021. március 4-én (Fotó: Kósa Lajos Facebook-oldala)

Noha még egy éve sem létezik a gyorsasági motoros versenypálya projektcége, a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. (KMV Kft.), Balásy Gyula kormányzati hirdetéseket bonyolító két vállalkozása máris nyertese a cég működésének. A két „nagyágyún” kívül több olyan szakember is dolgozik KMV-nek, aki debreceni beruházásoknál is fontos szereplő (volt) – derül ki a közérdekűadat-igényléssel kikért szerződésekből.

A versenypályáról legalább egy éve sejthető, hogy abban fontos feladatokat kaphatnak majd a debreceniek. Az országos politika frontvonalából hátrébb szorult fideszes Kósa Lajos ugyanis a pálya hajdúnánási helyszínének bejelentése után közölte: a beruházás megvalósításában debreceni projektcég működik majd közre.

Erről is olvashat a cikkben:
• Kósa Lajost is felkérték a tervek elbírálásra
• Miért nem Kósa Lajos, hanem Tiba István lett a beruházás miniszteri biztosa?
• Milyen feladatot kaptak Balásy Gyula cégei?

A teljes cikket a Magyar Hang június 11-én megjelent 2021/24. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!