„Kemény lesz, lesz szkanderezés”

„Kemény lesz, lesz szkanderezés”

Tordai Bence és Hajnal Miklós (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Kemény lesz, lesz szkanderezés, de remélhetőleg a nyilvánosság ebből nem érzékel majd semmit – így készül a két politikus az ellenzék előtt álló újabb jelentős próbatételre: a közös lista összeállítására. Hajnal Miklós a Momentum, Tordai Bence pedig a Párbeszéd színeiben DK-s nagyágyúkat győzött le az előválasztáson, így mindketten az ellenzék közös jelöltjeként csapnak össze jövő tavasszal fideszes ellenfeleikkel. Kormányra kerülve – azt mondják – megtartanák a 13. havi nyugdíjat és áfacsökkentésben is gondolkoznak, igaz, itt már nincs teljes egyetértés. Arról viszont még nem mondtak konkrétumot, hogy a bevándorlási szabályokkal mit kezdenének, csak annyi biztos, hogy a kerítés maradna.

– Mindketten DK-s politikust győztek le az előválasztáson, minek tulajdonítják az eredményüket?
Hajnal Miklós: Három dolog játszott közre szerintem. Egyrészt az, hogy minden nap kint voltam az utcán, rengeteg választóval személyesen beszéltem, másrészt pedig a számokat nézve az online előválasztás is nekem kedvezett. Emellett lehetett szerepe annak is, hogy mely pártok álltak be a jelöltek mögé, Budapesten – úgy tűnik – nagy hatása volt Karácsony Gergely támogatásának. De biztos vagyok benne, hogy Bencének is sokat segített a Momentum támogatása.

Kemény lesz, lesz szkanderezés, de remélhetőleg a nyilvánosság ebből nem érzékel majd semmit – így készül Hajnal Miklós és Tordai Bence az ellenzék előtt álló újabb jelentős próbatételre: a közös lista összeállítására. Nem is akarják hagyni, hogy egy-két befeszülés miatt leálljon a közös munka.

Hajnal Miklós a Momentum, Tordai Bence pedig a Párbeszéd színeiben DK-s nagyágyúkat győzött le az előválasztáson, így mindketten az ellenzék közös jelöltjeként csapnak össze jövő tavasszal fideszes ellenfeleikkel. Tordai Bence győzelmét – többek között – azzal is magyarázta, hogy a budai, főleg értelmiségi közegben nem annyira rezonáltak az emberek a DK üzeneteire.

A Fidesz kommunikációja is felmerült, Hajnal Miklós arra számít, hogy „patás ördögök” lesznek az elkövetező fél évben, erre fel kell készülniük.

• Megtartanák a 13. havi nyugdíjat?
• Emelkedhetnek a rezsiárak az unió miatt?
• Mit kezdenének a bevándorlással?
• Lehet ostobának nevezni a Fidesz szavazóit, mint ahogy Márki-Zay Péter tette?
• Bíznak Gyurcsány Ferencben?

A teljes cikket a Magyar Hang november 5-én megjelent 2021/45. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!