Kétszínű politika

Kétszínű politika

A szavazatszámláló bizottság munkatársa lezár egy szavazóurnát az európai parlamenti választáson a főváros VII. kerületében az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskolában kialakított szavazókörben 2019. május 26-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Nagyjából egy év van hátra a választásig, a közvélemény-kutatások hasonló támogatottságot mérnek a kormányoldal és a hatpárti ellenzéki együttműködés mögött. Jósolni jelen pillanatban teljesen értelmetlen, a helyzet annyira képlékeny, a közeljövő alakulása annyira kiszámíthatatlan. Természetesen döntően a járvány miatt, amely a közéletet megosztó kampánytémává lett Magyarországon.

Most erről csak annyit érdemes megjegyezni, hogy egyáltalán nem szükségszerű, még kevésbé normális, hogy így alakult. Ha esélyeket latolgatni hiábavaló erőlködés is, azt bátran megjósolhatjuk, rengeteg olyan polgár lesz, aki jövő tavasszal rossz szájízzel, vívódva adja majd le szavazatát.

A teljes cikket a Magyar Hang április 16-án megjelent 2021/16. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!