Ki akar itt nyerni?

Ki akar itt nyerni?

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Világgazdaság üzleti napilap Magyarország újraindításáról szervezett konferenciáján a Budapest Kongresszusi Központ 2021. június 9-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Egyre többet hallani a magyarországi közbeszédben, hogy talán a Fidesz és az egyesült ellenzék is jobban járna, ha kis különbséggel elveszítené a választást. Az okoskodás veleje: ha az ellenzék nyer jövőre, de nem szerez kétharmadot – előbbi egyáltalán nem biztos, utóbbi valószínűtlen –, Orbán Viktor demokratikus kontroll alól kiszervezett árnyékállama megbuktatja az új kormányt. A miniszterelnök legkésőbb 2026-ban elsöprő győzelemmel térne vissza, míg ha jövőre nyer, számolnia kell rendszere kifáradásával, az ellenséges nyugati világgal; aligha lesz sétagalopp számára az újabb négy év.

Lányi András egy hete e hasábokon azt írta (Az utolsó békeév) a 2022-es választásokról: aki megnyeri, 2026- ban biztosan veszíteni fog. Nem tudom, így lesz-e, abban viszont igaza lehet, hogy a választás egy nyugtalan, viharos korszak kezdete lesz.

A teljes cikket a Magyar Hang június 25-én megjelent 2021/26. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!