Ki akarja megölni a szerb elnököt?

Ki akarja megölni a szerb elnököt?

Aleksandar Vucic szerb elnök sajtóértekezletet tart belgrádi hivatalában 2020. március 4-én (Fotó: MTI/AP/Darko Vojinovic)

Egyre különösebb dolgok derülnek ki arról a maffiózóról és bűnszervezetéről, aki a szerb hatóságok szerint arra készült, hogy megölje Aleksandar Vucic szerb államfőt Stefan Nemanja szobrának átadásakor. A jelek szerint ugyanis a Partizan labdarúgóklub szurkolói csapatát fedőszervezetként használó, de valójában szervezett bűnözéssel, gyilkosságokkal, rablásokkal, zsarolásokkal és kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnbanda egyes tagjai kapcsolatban lehettek Vucic pártjával, a Szerb Haladó Párttal is. Ebből pedig sokan azt gyanítják, hogy a szerb elnök korábban összeköttetésben állhatott az ellene tervezett merénylet kiötlőjével.

Mint ismert, a szerb belügy február 7-én számolt be arról, hogy az államalapító Stefan Nemanja szobrának január 27-ei átadásán a rendőrség különleges egységének több mint 850 tagja biztosította Vucic védelmét. Erre azért volt szükség, mert merényletet terveztek a szerb államfő ellen. A belgrádi rendőrség máris elfogott 17 embert, valamennyien annak a bűnszervezetnek a tagjai, amelynek vezetője, Veljko Belivuk korábban megölte a rivális Crvena Zvezda futballcsapatának egyik tagját, valamint a Pink Panter bűnbanda egykori vezetőjét.

A teljes cikkben erről is olvashat:
– Milyen kapcsolat van az őrizetbe vettek és az államfő fia között?
– Vucic pártjának is szolgálatot tehettek korábban

A teljes cikket a Magyar Hang február 19-én megjelent 2021/8. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!