Ki tüntet, ő?

Ki tüntet, ő?

Stefka István belügyi tudósító (most: a Pesti Tv-Pesti Srácok munkatársa) 1982. december 6-án a Belügyminisztérium sajtónapi ünnepségén megköszöni a maga és munkatársai nevében Horváth István belügyminiszternek a munkájáért kapott elismerést.

„Az íróasztalt elérte, a büszkeségét megértem / Elfelejti honnan indult el /Valamikor ő is lázadó volt /Elkezdett egy új világot / Most elfelejti honnan indult el.”
(Üzenetek I., Beatrice ’78–’88)

Idén, a vírus árnyékában is úgy telt a március 15-e, ahogy Hunniában a március 15-ék telni szoktak. Aki e napon nem kívánt szakítani saját rutinjával, az megtalálta a lehetőséget, hogy kimenjen az utcára, és honfitársait gyalázza. A Fidesz új KDNP-je, a Mi Hazánk Mozgalom rendezett ugyanis gyűlöletfelvonulást, a rend stréber őreinek szeretve aggódó atyai tekintetétől övezve. Ez ugyebár ugyanaz a rendőrség, amely tavaly tavasszal, századannyi vírusfertőzött mellett a kocsijukból rángatta ki a miniszterelnök úr nyugalmát dudálással megzavarókat.

És persze az ünnepi kitüntetések kiszórása is ugyanolyan futószalagon történt, ahogy azt az Orbán-rendszer elmúlt tíz évében megszokhattuk. Aki év közben jól viselkedett, és kellően gyakran dicsérte a miniszterelnök urat és kormányát, annak mellére érkezett is az érdemkereszt. Ahol politikusok osztják a díjakat, ott a haveroknak potyognak a csillagok.

A teljes cikket a Magyar Hang március 19-én megjelent 2021/12. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!