Kincses Gyula: Tűzoltás helyett mesterterv kell

Kincses Gyula: Tűzoltás helyett mesterterv kell

Kincses Gyula (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

 

Konstruktív felfogású kormányzásra számít az egészségügyben a Magyar Orvosi Kamara elnöke, akit nemrég elsöprő fölénnyel erősítette meg posztján a szervezet küldöttgyűlése. Kincses Gyula a Magyar Hangnak adott interjújában ezt arra alapozta, hogy már április végén, amikorra már eldőlt, hogy a BM-hez kerül az egészségügy, Pintér Sándor hívta egy találkozóra. Ott azzal kezdte, hogy szeretne a kamarával szorosabb kapcsolatot, mert mindig javaslatokat is megfogalmaznak a kritikáik mellé. – Pintér Sándor bevallottan nem ért mindenhez, ezért kimondottan igényli azok javaslatait, akik értenek az adott területekhez – fogalmazott.

A szakember beszélt arról is, hogy ha az orvosoknak dönteniük kell a magán- és a közellátás között, ott fognak dolgozni, ahol jobb munkafeltételek mellett, kevesebb stresszel több fizetést kapnak. Ez ma a magánegészségügy. – Ha tehát megmarad az az elvi álláspont, hogy az orvosoknak választaniuk kell, akkor a közellátás bizonyos területeken padlóra kerül – mondta Kincses Gyula.

• Melyek az egészségügyet érintő legsürgetőbb lépések?
• Szükség lenne-e kórházak bezárására?
• Mi a véleménye a szektorsemleges finanszírozásról?
• Távoznak-e az orvosok a közellátásból a felmondási tilalom vége után?

A teljes interjút a Magyar Hang június 17-én megjelent, 2022/25. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!