„Pitiáner, drogos tolvajok, erőszakos kéregetők” – Mekkora a baj Kiskunhalason?

„Pitiáner, drogos tolvajok, erőszakos kéregetők” – Mekkora a baj Kiskunhalason?

Rendőri jelenlét Kiskunhalason (Fotó: Grimm Balázs/Magyar Hang)

Hárman ülnek a padon. A kiskunhalasi piac melletti Piac téren. A reggel éppen délelőttbe hajlik, ők már részegek. És borostásak, koszosak, elnyűttek. Köszönök, hajléktalanokról, kéregetőkről, pitiáner, drogos tolvajokról érdeklődöm. Most ugyanis ezek a témák rázták meg a város életét, Fülöp Róbert (Fidesz–KDNP) polgármester Facebook-posztja miatt

– Azért kérdezed, mert cigányok vagyunk, ugye? – tudakolja a legkevésbé ittas férfi, akit ugyan nem szólítanak sehogyan sem a barátai, de a jelek szerint ő a főnök. Az élet bonyolult.
– Nem mondtam, hogy maguk cigányok.

A főnök legyint, és iszik egy hosszú kortyot a kétliteres tablettásból. A többiek bóbiskolnak. A Bács-Kiskun megyei városban többen is azt mondják, hogy a romák miatt van baj. Polkorrektül ebből nem lehet jól kikeveredni. Tekintettel a Maligán-fokokra inkább nem kérdezek tovább, elköszönök, és bemegyek a piacra. 

• Mit szól a kialakult helyzethez a polgármester?
• Mit a helyiek?
• Mi jelent az, hogy vidékről odavezényelt kéregetők?
• Van-e bőrszíne a problémának?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap június 2-án megjelent, 2023/22. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!