Kiss Noémi: Mintha nem akarnának megérteni már semmit

Kiss Noémi: Mintha nem akarnának megérteni már semmit

Kiss Noémi (Fotó: Scheibner Adél)

Balaton című novelláskötetének nemrég jelent meg a német fordítása, amelyet ezúttal is kedvező kritikák fogadtak Németországban. Mostanában mégsem csak erről a könyvről kérdezik a német médiában Kiss Noémit, hanem a nagy felháborodást kiváltó magyar gyermekvédelmi törvényről is, amelyben a homoszexualitás összemosódik a pedofíliával.

Az írónő arról beszélt, megérti, hogy Münchenben szivárványszínűre akarták festeni az Eb-selejtezőn a stadiont, hogy elutasító választ adjanak a magyar törvényre. De neki rossz érzése van, amikor a sportot átpolitizálják. – Az, hogy a futballisták ott állnak a pályán tehetetlenül, és ki vannak szolgáltatva a pillanatnyi heves politikai állásfoglalásnak, bennem rossz emlékeket idézett – mondta, saját úszóélményeiről is beszámolva.

Kiss Noémi kérdésünkre beszélt arról is, összességében úgy látja, hogy „a Nyugat szűk látókörű, érzéketlen és türelmetlen a kelet-európai társadalmakkal”. A német médiában is érzi ezt a türelmetlenséget és az ismerethiányt attól függetlenül, „hogy van egy miniszterelnökünk és egy kormányunk, aki/amely megérdemli a kemény kritikát”.

Erről is olvashat az interjúban:
• Milyen vitái vannak az LMBTQ-mozgalmakkal?
• Vajon hogy jönnek a melegek a valóban abnormális pedofília kérdéséhez?
Az irodalmi életben is jellemző az a türelmetlenség, amely a német médiában megfigyelhető?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!