Kiűzték a várból, politikai kihívó lehet belőle

Kiűzték a várból, politikai kihívó lehet belőle

Berecz Mátyás (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Berecz Mátyás, Eger napokban távozott alpolgármestere szerint nem alakult ki olyan gyorsan a harmonikus működés a Fidesszel szemben létrejött koalícióban, mint amire szükség lett volna. A Dobó István Vármúzeum korábbi igazgatója a lapunknak adott interjúban arról beszélt, hogy ennek részben a Fidesz által gerjesztett bizalmatlanság- és hangulatkeltés az oka, emiatt hordoznak magukban azóta is a konfliktusokat és tüskéket. – De az is kétségtelen, hogy a 2020-ban kialakult gazdasági helyzet miatt a vállalt feladatainkat nem tudtuk végrehajtani, és kiderült, a város vezetése nem tud úgy működni, ahogy szeretnénk – magyarázta.

Felidézte, hogy őt a politikai machinációk üldözték a politikai életbe: intézményvezetőként gyakran szakmai kérdésekben kellett konfrontálódnia a Fidesz helyi országgyűlési képviselőjével.

Berecz Mátyás a konzervatív értékrendje ellenére jó eséllyel a Demokratikus Koalíció jelöltje lesz az egri előválasztáson.

  • Hogyan vezetett útja a DK-hoz?
  • Tudott-e együtt dolgozni Mirkóczki Ádám polgármesterrel?
  • Milyen hibákat követtek el és min kellene változtatniuk, hogy működjön a szövetség?

A Berecz Mátyással készült teljes interjú a Magyar Hang február 5-én megjelent 2021/6. számában olvasható. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!