Komáromi Zoltán: Elhibázott döntések sorozatát látjuk

Komáromi Zoltán: Elhibázott döntések sorozatát látjuk

Komáromi Zoltán (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Fotó: Balogh Zoltán

A kormánynak kutya kötelessége lenne meghozni legalább azokat a járványügyi óvintézkedéseket, amelyeknek semmilyen hatásuk nincs például a gazdaság teljesítőképességére – állítja Komáromi Zoltán háziorvos. A DK szakpolitikusa szerint hiteles információk hiányában nem várható el, hogy a társadalom helyes döntést hozzon az oltással kapcsolatban. 

– Sajnos alapvető intézkedések maradtak el, vagy késve lépte meg őket a kormány, de ezt már tapasztalhattuk a korábbi hullámok idején is. Következetlenséget látok mind a kommunikációban, mind pedig az intézkedésekben, miközben alapvető információkhoz nem jut hozzá sem a társadalom, sem az önkormányzatok, sem pedig a szakma, maguk az egészségügyi dolgozók sem. Nem csoda, hogy ilyen körülmények között sokan inkább mennek a saját fejük után, az emberek bizalmatlanok – fogalmazott lapunknak adott interjújában.

Álláspontja szerint Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, Orbán Viktor járványügyi főtanácsadója szakmailag lenullázta magát a kijelentéseivel.

• Mi változott az elmúlt hónapokban?
• Mi a véleménye az oltás kötelezővé tételéről?
• Mi lesz az ellenzék egészségügyi programjában?

A teljes interjút a Magyar Hang november 26-án megjelent 2021/48. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!