Komjáthi Imre: A nagy összefogásban picit feloldódtunk

Komjáthi Imre: A nagy összefogásban picit feloldódtunk

Komjáthi Imre (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

– Ha egy pártpolitikus javasolhat bármit a tüntetőknek, akkor én azt mondanám: el kell mondani, hogy kik azok a fideszes képviselők, akik nem szavazzák meg a javaslatokat, amelyek javítanának a tanárok és az oktatás helyzetén. Jelen pillanatban mindenki Orbán Viktort próbálja támadni, amit a fideszes képviselők élveznek, mert a főnök kapja az ütéseket, aki meg bírja – többek közt erről beszélt Komjáthi Imre, az MSZP pár hete újonnan megválasztott társelnök a Magyar Hangnak adott interjújában.

Szerinte sokan vannak, akik nem kötődnek pártokhoz, de baloldalinak vallják magukat. – Anno a Jobbik sikerének egyik eszközei a vidéki kocsmárosok voltak. A kocsmába bemennek az emberek, és politizálnak. Onnantól fogva, hogy ezek a kocsmárosok elkezdtek a Jobbikhoz kötődni, a kocsmák hatásközpontként működtek, el tudták mondani, mi a párt politikája. Az ehhez hasonló hatásközpontokat kell nekünk is kiszélesítenünk – vélte. 

• De vajon nem tart-e attól, hogy egy párt társelnökeként és parlamenti képviselőként elszakad attól a munkás közegtől, akiket éppen képviselnie kéne?
• Elfáradt-e az MSZP brandje?
• Miért szavaznak hárommillióan a Fideszre?
• Mi a véleménye az örök ellenzéki dilemmáról: Gyurcsány Ferenccel lehet-e győzelem?
•  A mostani válságban miért nem látszódik, hogy van ellenzék?

A kérdésekre adott válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang Plusz online felületén olvashatják.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!