Konzultációs matek

Konzultációs matek

Nemzeti konzultációs plakát (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Mint azt egy ellensúly nélküli féknyúzból megtudtuk, a kormány december 1-jén újabb nemzeti konzultációt indít mintegy 4 és fél milliárd forintos költségvetéssel. Ezúttal nemcsak a zembereket kérdezik meg az őket érintő témákkal kapcsolatban, hanem az állatokat is, főként az őket még inkább érintő témákról. Kérdéseket kapnak a kakasok és a tyúkok, a szarvasmarhák és a libák, a disznók és a birkák is.

Először megmosolyogtam ezt a szöveget, de amikor a kérdéseket elolvastam, elkomorodtam. Mert ott lesz a kérdések között az is, hogy „Ön egyetért-e azzal, hogy a kakaspörkölt legyen a magyarság egyik kedvenc étele?” Hát persze, gondolja 1,4 millió magyar, és behúzza az X-et. No de: a kakasság hány százaléka válaszolna nemmel, ha úgy gondolná, van értelme a voksának? És mivel a kakasoknak is van annyi eszük, mint a tyúkoknak, tudják, hogy esélyük sincs döntést hozni, vissza sem küldik a drága pénzért nyomtatott lapot, hagyják, hogy szétfújja a szél a baromfi udvarban, alkalmasint, két tyúk meghágása között tojnak rá. Így sajnos marad majd a beküldött konzultációk eredménye: a magyar élőlények 97 százaléka, azaz 1,4 millió akarja a kakaspörköltet. Hogy miért 97 százalék az 1,4 millió, arról majd a két Bolyainak kell elszámolnia.

A teljes cikket a Magyar Hang február 24-én megjelent, 2023/8. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!