Körben járás

Körben járás

A kata-törvény ellen tüntetők a Margit híd járdáján

Ennek semmi értelme, foglaljuk el a Margit hidat – kiabálta egy felhevült biciklis futár Márki-Zay Péter beszéde alatt a Mindenki Magyarországa Mozgalom július 16-ai demonstrációján. Helyzetértékelése akár az ellenzék politikai állapota diagnózisának is beillett volna: a kormány morális bukását tetten érő szavak üzenete alig mozgatta meg a szerény közönséget, retorika helyett akcióra vágytak. És lett is akció. Amint az esemény véget ért, a résztvevők a pesti alsó rakpartról átvonultak a Margit hídra, megakasztották a forgalmat, majd a néhány százból pár ezer fősre duzzadt – és a menet során folyamatosan izmosodó – tömeg elindult az unortodox városnéző túrájára, hogy egy 15 kilométeres, a főváros nevezetes pontjait többször érintő vonulás után a Parlament előtt mondjon véleményt Orbán Viktor rendszeréről és édesanyjáról.

A szombat esti szeánsz a kata adózásátalakítása és a rezsicsökkentés eltörlése miatt indult egyhetes tüntetéssorozat betetőzéseként visszatért a kiindulóponthoz: „ennek semmi értelme, foglaljuk el a Margit hidat”.

• Miért nem jutnak tovább a tüntetések annál, hogy „foglaljuk el a Margit hidat”
• Hogy lehet Orbán Viktort irányválásra kényszeríteni?

A teljes cikket a Magyar Hang július 22-én megjelent, 2022/30. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!