Kordonbontással rendszert dönteni?

Kordonbontással rendszert dönteni?

Kanász-Nagy Máté (LMP) és Kele János (Momentum) (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Nyilvánosan kritizálta a Momentum Karmelita kolostor előtti többszöri kordonbontását az LMP nemrégiben. Ennek apropóján a Magyar Hang egy asztalhoz ültette Kele Jánost, a Momentum elnökségi tagját Kanász-Nagy Mátéval, az LMP frakcióvezető-helyettesével.

– Nem szeretem, ha a politika formai részével akarjuk a tartalmit helyettesíteni, miközben nem beszélünk arról, mit gondolunk a világról, és azt hogyan valósítanánk meg. Régebben is volt, hogy odamentünk a Karmelitához, és ha nem is bontottuk le a kordont, de rátettünk egy molinót. Ennek a szimbolikus politizálásnak akkor sem lett eredménye – érvelt az LMP-s képviselő. A Momentum politikusa szerint ugyanakkor káros minden politikai cselekvést kizárólag afelől vizsgálni, hogy azonnal megbuktatta-e a NER-t. Mert ha így tesznek, akkor szomorú híre van: egyetlen civil akció, parlamenti vita vagy népszavazási kezdeményezés sem vezetett ide.

Kanász-Nagy Máté az akkumulátor-gyártás kapcsán felvetette azt is, hogy van egy törésvonal, amelynek a zöld oldalán ők vannak, „a másik oldalán a Fidesz és sajnos a Momentum”. – Mi azt mondjuk, nem kell ennyi autó, nem kell ennyi növekedés – mondta. Kele János erre reagálva azt hangsúlyozta hogy ők nem fejlődésellenes párt, érti, hogy jobb lenne kevesebb autó, de senki kocsiját sem fogják elvenni.

• Mikor kapáltak utoljára és ez miért merült egyáltalán fel?
• Mi értelme van a kordonbontásoknak?
• Ha lehetetlen a politikai váltógazdaság, minek indulni választáson?
• Mi teremtsen munkahelyeket akkugyárak helyett?
• Milyen stratégiát követnek a pártjaik a 2024-es választásokon?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap április 21-én megjelent, 2023/16. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!