Kovács Gergely: A rendszer nagy trükkje: elültetni mindenkiben a rettegést

Kovács Gergely: A rendszer nagy trükkje: elültetni mindenkiben a rettegést

Kovács Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Nincs értelme csak viccelődni, ha tehetünk is valamit – mondta a Magyar Hangnak Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, aki szerint ijesztően nagyot nőtt a támogatottságuk. Egy friss kutatás szerint már 9 százalékon állnak országosan. – Sokat változott a politikánk azóta, hogy több képviselőnk is bekerült az önkormányzati testületekbe. Nincs értelme csak viccelődni, ha tehetünk is valamit helyi szinten. És mivel a következő önkormányzati választáson szeretnénk még jobb eredményt elérni, hogy több képviselőink is érdemi munkát végezhessen, nyilván várhatók további változások – mondta Kovács Gergely. A kutyapárt társelnöke szerint sem a parlamenti, sem az utcai politizálásnak nem maradt sok haszna, egyedül helyi szinten, az önkormányzatoknál lehet eredményeket elérni. Ezért is igyekszik a párt minél jobban szerepelni a 2024-es választásokon: 40-60 helyem jutnának be a képviselő-testületekbe. 

Kovács Gergely hangsúlyozta, amikor a kormány 2015-ben elindította a menekültügyi riogatást, nem gondolta volna, hogy 2023-ban is működik a dolog, még azoknál is, akik életükben nem láttak valódi menekültet. – És úgy tűnik, hogy ezt most megismétlik a háborúval is. A korábban nem kimondottan oroszbarát Fidesz Putyin lelkes támogatója lett, és vitte magával a szavazóit is. Akkora károkat okoznak ezzel a magyar társadalomban, hogy évtizedekig eltarthat helyre hozni a dolgot – fogalmazott.

• Miért támadja a kormánymédia Kovács Gergelyt?
• Pokorni Zoltán kerülete a bűn melegágya?
• Hogyan hatott a DK Tv elindulása a kutyapárt népszerűségére?
• Miért nem tárja fel az ellenzéki visszaéléseket a fideszes média?
• Mikor komolyodik meg a „viccpárt”?
• Megáll még a rendőr, ha a kutyapárti passzivisták fát ültetnek?
• Meddig marad még „ijesztően stabil” a NER?

A teljes cikket a Magyar Hang március 10-én megjelent, 2023/10. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!