Kriptovaluta: az évszázad üzlete! Vagy átverése?

Kriptovaluta: az évszázad üzlete! Vagy átverése?

A múlt hét eseményei a kriptovaluták fekete napjaiként vonulhatnak be a fizetési eszköz történetébe, hiszen a jelentősebb kriptoeszközök néhány nap alatt értékük 50-70 százalékát elveszítették. Ez alapvetően annak köszönhető, hogy olyan hírek láttak napvilágot, amelyek aláásták a fizetőeszköz iránti amúgy is ingatag bizalmat. Egyrészt a kínai hatóságok tovább szigorították, illetve megtiltották a különböző kriptovalutákkal kapcsolatos szolgáltatások nyújtását. Pedig a távol-keleti országban foglalkoznak legtöbben a bitcoin (a legelterjedtebb kriptovaluta) bányászásával, illetve ott található a legtöbb lakossági kriptokereskedő.

Elon Musk, a Tesla, illetve SpaceX alapítója pedig bejelentette, hogy miután a fizetőeszköz bányászata, illetve használata, átutalása túlságosan sok energiát emészt fel, a jövőben klímavédelmi okokból nem lehet bitcoinnal fizetni a Tesla autók vásárlása esetén.

Ezt követően azonban ismét masszív emelkedés következett be, a bitcoin árfolyama csaknem 30, a másik vezető kriptovaluta, az ethereum pedig 60 százalékot emelkedett alig néhány óra alatt. Musk bejelentette ugyanis, tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy miként lehetne a bitcoin gyártását és forgalmazását összhangba hozni a klímavédelmi célokkal. Azt is hozzátette, hogy az általa korábban is favorizált másik kriptoeszköz, a dogecoin továbbfejlesztésében is szeretne részt venni.

Erről is olvashat a cikkben:
• Mi is az a kriptovaluta?
• Mire készül a magyar kormány?
• Mekkora üzletről beszélhetünk?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!