Jééé!

Jééé!

A főigazgató úr Los Angelesben
révedt a múltba, miközben
Gárdonyban anyukájával
szembejött a jelen zord valósága. (Forrás L.Simon László közösségi oldala)

L. Simon László, aki 2021-ig tizenegy éven át koptatta a Parlament lócáit országgyűlési képviselőként, itt-amott kiegészítve egy kis államtitkársággal, bizottsági elnökséggel, egészen Los Angelesig utazott, hogy találkozzék Valóság nagybátyánkkal. Történt ugyanis, hogy L. Simon, aki immár nem az országgyűlési padokat, hanem pártunk és kormányunk, valamint a Kedves Vezető jóindulatából a Magyar Nemzeti Múzeum márványlépcsőit koptatja, főigazgatóként saját megfogalmazása szerint „kiváló szakmai programon” vett részt az angyalok városában. Érthetetlen, hogy miért nem a festői a Nyizsnyij Novgorodba vagy a fenséges Novoszibirszkbe látogatott el „kiváló szakmai programra” főigazgató urunk, hiszen pártja e tájon kutat példák után, melyeket nemzetünk polgárai elé állíthat. Valahogy állampártunk vezetőinek nem akaródzik, hogy osztozzanak a népnek felkínált mintákban: például a Tiborcz család sem a Jeges-tenger valamelyik kis ékszerdobozszerű üdülővárosában keresi a boldogulást, hanem a Costa del Sol rideg és hanyatló realitásába kellett emigrálniuk.

Szóval sétált L. Simon úr a „kiváló szakmai programon” Losziban, éppen a Jurassic Park témaparkjában kereste az ötleteket, melyekkel feldobhatnók a Magyar Nemzeti Múzeum kissé dohos tárlatait. Éppen azon gondolkozhatott, hogy egy, a Nemzeti gyűjteményében fellelhető koronázási palástot viselő Tyrannosaurus rex, oldalán a szintén ott látható zöldhalompusztai szkíta aranyszarvassal, valamint Brontosaurusokat legeltető honfoglalók fogadják a jövőben az ország egyes számú múzeumába érkezőket, amikor otthonról megkapta a rossz hírt, így egyből elfeledkezett a dinókról.

A teljes cikket a Magyar Hang április 22-én megjelent, 2022/17. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!