Lakatos Márk: Azt akarják, hogy rettegjünk

Lakatos Márk: Azt akarják, hogy rettegjünk

Lakatos Márk (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

– Nálunk semmi másról nem szól a kormányzati kommunikáció, mint hogy rettegjünk valamitől – erről is beszélt lapunknak adott terjedelmes interjújában Lakatos Márk. A stylist szerint ráadásul minél kevesebb információja, alacsonyabb képzettsége és műveltsége van valakinek, miközben az egészsége minél rosszabb, annál könnyebb félelemben tartani.

Lakatos Márk megfogalmazása szerint szívesebben is élne egy olyan társadalomban, amelyikben sokkal több boldog, de számszerűleg kevesebb sikeres ember lakik együtt. Sokkal inkább ebben, „mintsem egy olyanban, amely bővelkedik aranyérmesesekben és bántalmazott, megnyomorított emberekben.” Jelentős társadalmi problémának tartja, hogy mindenhonnan azt halljuk, győzni kell mindenáron, és „a miniszterelnökünk is csak csatákban és háborúkban tud gondolkodni, amiket meg kell nyernünk.”

Szóba került a nagy vihart kavart videója is, ahol Wahorn András lényegében relativizálta a gyerekkorban elszenvedett szexuális abúzust. Lakatos Márk ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy nem egy klasszikus műsorvezető vagyok, hanem vendéglátó, a vendégséget adtam, tanúja, illetve elindítója volt egy beszélgetésnek.

• Hogyan látja utólag, el kellett-e volna határolódnia Wahorn Andrástól az indexes vitában?
• Mit gondol a közelgő népszavazásról?
• Váratlanul elhunyt nemrég a melegségét szintén vállaló Homonnay Gergely, aki egy TED-előadásában hasonló gyerekkori csúfolódásokról számolt be, mint ön a tavalyi Partizán-interjújában. Ez mennyire formálja át az ember személyiségét?

• A Tv2-vel 2017-ig dolgozott együtt, most az RTL-nél van. Hogyan látja, hol érdemes szerepet vállalni?
• Nemrég esett át a koronavíruson. Hogyan viselte?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang január 21-én megjelent, 2022/4. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!