Lehet-e sikeres védekezésről beszélni napi 250-300 halálozás mellett?

Lehet-e sikeres védekezésről beszélni napi 250-300 halálozás mellett?

Védőfelszerelést viselő ápolók a fővárosi Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 9-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A WHO valamikor a tavasz folyamán közölni fogja a standardizált módszertan szerint összeállított statisztikáit, amelyekből várhatóan pontosabb kép rajzolódik ki arról, mely országban hány áldozatot követelt a járvány.

Közel egy hónapja megszakítás nélkül vezeti Magyarország a koronavírus-járvány napi halálozási statisztikáit az Európai Unióban. Az oxfordi egyetem által gondozott Our World In Data az országok napi gyorsjelentésein alapuló interaktív adatbázisa szerint lakosságarányosan hazánkban a legmagasabb a koronavírus áldozatainak száma március 18-a óta: azóta néhány naptól eltekintve folyamatosan 20 és 30 között alakul az egymillió főre vetített halálozási arányszám – ez sajnos megfelel a napi jelentésekben szereplő 2-300 halottnak.

Szerdán 285 halottat jelentett a Koronavírus.gov.hu, az elhunytak száma így 24 265 főre emelkedett. Több, mint 1200-an vannak lélegeztetőgépen, a szakértők megnyilvánulásai szerint 80-90 százalékuk, tehát körülbelül további ezer ember nem éli túl a kezelést.

  • Miket mondtak eddig a magyar kormány tagjai?
  • Mik az ellentmondások?
  • Hogyan tehet igazságot a WHO?

A teljes cikket elolvashatja a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!