Lehet saját frakciója Márki-Zay Péteréknek?

Lehet saját frakciója Márki-Zay Péteréknek?

Márki-Zay Péter a Kossuth téren (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Minden követ megmozgat Márki-Zay Péter annak érdekében, hogy a következő Országgyűlésben saját frakciója lehessen – értesült lapunk. Az út odáig ugyanakkor számos buktatót rejt.

Márki-Zay Péter kétségkívül meglepetéssikere aktuálissá tette a kérdést: vajon az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom reménykedhet-e önálló frakcióban a következő parlamentben. Információink szerint ugyanis keményen küzd ezért.

A kiindulópont az, hogy frakciót olyan párt képviselői alkothatnak, amely indult a választáson. A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) nem párt, így ilyenformán a neve nem is szerepelhet majd jövő tavasszal a szavazólapon, vagyis, a jelenlegi formájában a Mindenki Magyarországa frakció fogalmilag kizárt. Márki-Zay Péteréknek vagy párttá kellene alakulniuk, vagy pedig találni egy olyan, már meglévő pártot – a Pálinkás József által alapított Új Világ Néppárt akár szóba is jöhet –, amely rajta lehet a szavazólapon.

Itt jön a következő, talán egy kicsit komolyabb buktató: a hat ellenzéki párt.

• Mennyi nyerhető körzetben maradtak talpon Márki-Zay Péter emberei?
• Hogyan tudják a pártok megakadályozni, hogy saját frakciója legyen?

A teljes cikket a Magyar Hang október 8-án megjelent, 2021/41. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!