Lehoczky Zsuzsa: Talán megtört a jég

Lehoczky Zsuzsa: Talán megtört a jég

Kiss-B. Atilla fõigazgató köszönti a nemzet színészévé megválasztott Lehoczky Zsuzsa színmûvészt a Budapesti Operettszínházban 2021. május 12-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Talán megtört a jég, és utánam lesznek még mások is, akik megkaphatják majd a Nemzet Színésze elismerést zenés színházi színészként – erről beszélt a Magyar Hangnak Lehoczky Zsuzsa.

Lehoczky Zsuzsa táncosként kezdte pályafutását, majd egy évadot Kaposváron töltött, 1957-ben pedig már színésznőként tért haza szülővárosába, a Szegedi Nemzeti Színházba. Öt évvel később a Budapesti (akkori Fővárosi) Operettszínház színpadán mutathatta meg tehetségét. Eljátszotta az operettirodalom fontos szerepeit, ő volt A mosoly országában Mi, a Bál a Savoyban Daisy Parker, a Mágnás Miskában Marcsa. Egy másik zenés műfajban úttörőnek számított, hisz az első magyarországi musicalbemutatón ő alakította Eliza Doolittle-t Básti Lajos oldalán a My Fair Ladyben. Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznőt az április közepén elhunyt Törőcsik Mari helyére választottak meg a Nemzet Színészévé.

Az interjúból választ kaphat arra is, hogy:
Több mint hat évtizede tagja a Budapesti Operettszínháznak, emlékszik arra a pillanatra, amikor először lépte át a művészbejáró küszöbét?
Hogy látja, pályája kezdete óta mennyit változott az operett műfaja, közönsége?
Visszatekintve a pályájára, mik voltak a legfontosabb mérföldkövek?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!