„Ma már Csikágónak mondjuk a Zöldfa utcát”

„Ma már Csikágónak mondjuk a Zöldfa utcát”

„Csikágó” Salgótarjánban (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

A Zöldfa utca Salgótarjánban van, nem Chicagóban. Mégis az amerikai város nevét fújták fel öles, vörös betűkkel az utca elején magasodó négyemeletes panelház falára. (…) Itt, a Zöldfa utcában lehetett megvásárolni az ország legolcsóbb lakását az interneten meghirdetettek közül. Mindössze 600 ezer forintba kerül a 48 négyzetméteres, egy plusz két félszobás lakás, amelyben nincs sem ajtó, sem ablak, sem fűtőtestek.

(...)

Az utca elején azonban, a már említett Chicago felirathoz közelítve már kilincs sincs a lépcsőházak vasajtaján. Gyakran a villanykörték is eltűnnek, és villanykapcsoló sincs odabent. Gerhardt Flórián közös képviselő ezért aztán sokszor gyufaszállal kapcsolja fel a villanyt esténként.
– Kamerákat kellene felszerelni, hogy lássuk, melyik drogos veri ki az ablakokat, lámpákat. Ahol pedig üres hely van, oda költözzön be a rendőrség – javasolja a megoldási lehetőségeket, és sorolja is, hova települhetne egy rendőri egység: például a telep egykori rendelőjének a helyére.

A riportot elolvashatja a Magyar Hang január 15-én megjelent 2021/3. számában vagy a Magyra Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!