Marha jó ötletek gyűjteménye

Marha jó ötletek gyűjteménye

Fotó: a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Facebook-oldala

Első olvasásra félreértelmeztem a hírt. Hiába, ilyen a magamfajta íródeák, asszociál, átír, mást lát egy-egy szóban, meg hát a tulajdonképpeni meglepetés sem akkora durranás, ebben az országban immár bármi megtörténhet, még az is, amit föltételezni sem mernénk. Nem is csodálom, hogy ezt és így olvastam a hírt: a mezőhegyesi ménesbirtokon a tehénistállókban vízágyúk is lesznek. Ez egy teljesen normális hír, egy elképzelhető, korrekt beruházás, ki a fene akarja naponta kitalicskázni a trágyát, rááll az istállómester a vízágyúval, kipenderíti az egészet, s ha ügyes és figyelmes, még a tehenek szaros seggét is le- és kimossa a birtok tulajdonosának legnagyobb örömére és/vagy megrökönyödésére. Állítom, a vízágyúk sem kerülnének többe, mint a hírben valóságként szereplő vízágyak, amelyekben föltételezhetően vígan wellnessezhetnek majd a szarvasmarhák, ugyancsak hátsójukat áztatva-öblögetve-mosva.

Mindez egy 3,3 milliárd forintnyi közpénzből támogatott beruházás, föltételezhetően marha nagy haszonnal, akkor is, ha valóban hasznos, akkor is, ha marhaság. Utóbbi semmiképp sem lehet, hiszen maga Lázár János tartja kezében a dolgot, és ő azért egy megbízható potentát, akármire nem fordít közpénzt (bármire igen), sőt, sorban állítja parkolóba a beruházásokat, olyanokat is, melyek (ugyancsak föltételezhetően) fontosabbak (lennének), mint a tehenek vízágyai. Hogy a vízágyban heverészés mennyivel szaporítja a tehenek tőgyében lötyögő tejet, a még igazi tejnek mondható fehér folyadékot, nem tudjuk, mondhatnám, ez még a jövő zenéje, arról inkább van (lehet) sejtésünk, mennyiben szaporítja majd a NER kasszájában lötyögő milliárdokat. Ami ugyancsak sejthető: ez az üzlet is jól tejel majd, adva van hozzá a már jól bevált fejőgép, amely sokkal ritkábban romlik el, mint a választási iroda számítógépes rendszere.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap augusztus 25-án megjelent, 2023/34. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!