Márki-Zay győzelmén veszíthet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Márki-Zay győzelmén veszíthet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Kovács Gergely (Fotó: Farkas Norbert)

Rontott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt esélyein Márki-Zay Péter előválasztási győzelme, de korai lenne leírni a pártot – vélik a Magyar Hangnak nyilatkozó elemzők. A rendszerváltás óta ugyanis az a tapasztalat, hogyha két nagy tömb feszül egymásnak, akkor rendre egy harmadik párt is jól szerepel az országgyűlési voksoláson. 

Nem egyeztetünk az ellenzéki pártokkal az esetleges visszalépésekről, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) jelenleg úgy számol, hogy minden egyéni körzetben saját jelöltet állít – mondta a Magyar Hangnak Kovács Gergely, a párt elnöke. Állítása szerint korábban több alkalommal is megkeresték őket az ellenzéki térfélről, ám ezek az egyeztetések kimerültek abban, hogy azt kérték tőlük: bizonyos körzetekben ne indítsanak senkit sem. – Ezekkel az „ajánlatokkal” nem tudtunk mit kezdeni, így mindet visszautasítottuk – fogalmazott a politikus, aki ennek megfelelően arra készül, hogy pártjának a 106-ból legalább az országos listához szükséges 71 körzetben lesz jelöltje. (A Magyar Hang megkeresésére a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és az MSZP sem nyilatkozott arról, tárgyalnak-e a kétfarkúakkal.)

• Miért nem jó a kutyapártnak Márki-Zay Péter győzelme?
• Hogyan látja a helyzetet László Róbert, a Political Capital választási szakértője és Hann Endre, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet ügyvezető igazgatója?
• Mit mond Kovács Gergely, a kétfarkú kutyások elnöke?

A teljes cikket a Magyar Hang október 22-én megjelent, 2021/43. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!