Márki-Zay Péter: Imádkoztam Dobrev Kláráért

Márki-Zay Péter: Imádkoztam Dobrev Kláráért

Márki-Zay Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Járna a civileknek és a jobbközép erőknek egy frakció, hiszen a Fidesz ellen az egyik legfontosabb fegyvere az ellenzéknek, hogy egyre több hiteles jobboldali ember is a részévé válik – erről beszélt lapuknak adott interjújában Márki-Zay Péter. A miniszterelnök-jelölt itt felvetette, hogy mivel a mögötte álló Mindenki Magyarországa Mozgalom nem párt, így ez egyelőre formailag nem lehetséges, a Pálinkás József vezette Új Világ Néppárt oldhatná meg ezt a helyzetet.

A politikus szavai szerint biztos benne, hogy ha ő lenne a következő miniszterelnök, akkor egy konszolidált átmenetet tudna levezényelni, ami a fideszes szavazóknak is elfogadható.

Tisztában van ugyanakkor azzal is, hogy ha győz is Orbán Viktor ellen, ellenzéki riválisai bármikor megbuktathatják. Azt reméli ugyanakkor, hogy a képviselők nagyobb részére számíthat majd emberként és hazafiként.

• Mikor és miért imádkozott Dobrev Kláráért?
• Lenne fideszes politikus vagy szakember akire számítana egy ellenzéki kormányban?
• Dobrev Klárára vagy Gyurcsány Ferencre miben számítana, ha ő lenne döntési helyzetben?
• Egy anyagilag is a Keletnek lekötelezett ország, mint hazánk, hogyan tud visszatérni az euroatlanti orientáció útjára?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang október 15-én megjelent, 2021/42. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!