Márki-Zay Péter: Orbán a történelem szemétdombjára fog kerülni

Márki-Zay Péter: Orbán a történelem szemétdombjára fog kerülni

Márki-Zay Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

Azon a pályán, ahol nekünk összekötötték a lábunkat, lándzsát szúrtak a hátunkba, a Fidesz versenyfutásban le tud győzni. Én ezt nem vereségként élném meg, de nem is erre készülök – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott kampányösszegző interjúban az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay Péter szavai szerint a Fidesz azt már rég megszervezte, hogy az összes támogatóját elvigye a választás napján, ezt az ellenzéknek is meg kell tennie, és ez esetben győzni fognak. Arra hivatkozott, hogy minden kutatás alapján több olyan ember van Magyarországon, aki változást akar, „egy szavazón is múlhat egy körzet, és egy körzeten is múlhat a választás”.

 

Kitért arra is, hogy a Fidesz maradása esetén „cudar idők” jönnének, és folytatódna a háborúskodás. – Vagyis nemzeti tragédia lesz ismét, ha Orbán marad, megint százezrek fogják elhagyni az országot, Magyarország sem szabadságban, sem jólétben nem előre fog menni, hanem hátra, sőt lefelé – fogalmazott, hozzátéve, hogy a gazdaság már most romokban van, csak ezt szőnyeg alá söpörték az osztogatással.

Orbán Viktort is felkértük, hogy lapunk hasábjain vitázzék kihívójával, ám a Fidesz jelöltje nem méltatta válaszra javaslatunkat. 

• Meg tudja ígérni, hogy „le fogják vágni a kezét” annak, aki belenyúl a közösbe?
• Fel vannak készülve arra, hogy milyen gazdasági helyzetben veszik át az országot, ha nyernek?
• Az ország energiaellátásával kapcsolatban gondolkoztak arról, hogy mit lehet tenni a kialakult komplex helyzetben?
• Tudna-e a Mi Hazánkkal bármilyen módon együttműködni, annak érdekében, hogy ön alakíthasson kormányt?
• Meg fogja alapítani azt a bizonyos konzervatív pártot, akár így, akár úgy alakul április harmadika?
• Többször beszélt a belső árulókról, most, hogy lassan véget ér a kampány, elárulja, hogy kikre gondolt?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang április 1-jén megjelent, 2022/14. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!