Márki-Zay Péter szavai

Márki-Zay Péter szavai

Kampánykörúton Márki-Zay Péter (Forrás: Márki-Zay Péter/Facebook)

Kétségkívül az általa vezetett ellenzéki összefogásnak van valós esélye az elmarasztaló politikai ítélet meghozatalára, azaz Orbán Viktor leváltására. Sem a 2014-es, sem a 2018-as listás szavazatoknak nem nyerte el a többségét a Fidesz, viszont az ellenfelei össze nem fogása miatt mégis hatalomban tudott maradni a kormánypárt. Most viszont az ellenzéki parlamenti pártok összefogtak, vagyis a kormányváltást akarók elvileg egy irányba tudnának szavazni április 3-án.

A választáson indulni szándékozó különböző kisebb pártok – a kutyapárt, a Mi Hazánk, az ISZOMM és a kamupártok – miatt nem lesz teljesen vegytiszta a választási lehetőség, de a NER eddigi történetében az ellenzék most tudta a legnagyobb erőt kiállítani a Fidesz ellen.

És ennek a politikai szövetségnek a vezetőjeként Márki-Zay kiemelt felelősséget visel azért, hogy a kormányváltást kívánó választópolgárok reményeit valóra váltsa.

A teljes cikket a Magyar Hang február 11-én megjelent, 2022/7. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!