Márványba vésni!

Márványba vésni!

Orbán Viktor a Kossuth rádióban (Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala)

Sajtótörténeti pillanat: Orbán Viktor igazi interjút adott, valóságos kérdésekre válaszolt. Nem magyar szerkesztőség volt a szerencsés, e körből csak a talpnyalók férhetnek „Viktor isten” közelébe. A szlovák Postoj nevű honlap nyert bebocsátást a miniszterelnökhöz. Az interjú nagyszerű, megvan benne a lényeg: a feszültség. A két újságíró valódi kérdéseket tesz fel, a kormányfő pedig valódi, saját válaszokat ad. Idehaza ilyesmi évek óta nem fordult elő, a kérdéseket és a válaszokat is kommunikációs guruk állítják elő, az eredmény afféle szintetikus kábítószer, az emberek egyik fele elbódul, a másik hányingert kap. A Postoj interjúját viszont érdemes elolvasni.

Na jó, mi, akik igazán ismerjük a viszonyokat, csak nevetni tudunk az olyan orbáni kitételeken, hogy aki „betér egy újságoshoz, és azt mondja, hogy kérem azokat az újságokat, amelyek gyalázzák Orbánt meg a kormányát, kap körülbelül nyolc újságot és folyóiratot”. Mi tudjuk, hogy a cirka 3300 magyar településből kb. 3000-ben semmiféle ellenzéki nyomtatványt nem lehet kapni, hiszen a kereskedők is meg vannak félemlítve, a lapterjesztőket is fogja a kormány, és persze a hosszabb szöveget elolvasni képes olvasók száma is rohamosan csökken. Mi tudjuk, hogy sokszorosan hamis az ilyen állítás: „Amikor Magyarországon liberális kormány volt, akkor a közszolgálati televízió inkább a liberális kormányzatot interpretálta, ráadásul úgy, hogy a konzervatív, keresztény gondolatoknak nem jutott hely a magánmédiában sem.”

Kár is időt fecsérelni ezekre. Ellenben márványba kell vésni Orbán Viktor ezen mondatait: „Azt kell mondanom, hogy a tőlünk nyugatra lévő országok az elmúlt évtizedek alatt elvesztették vonzerejüket. Én nem szeretném, hogy a magyar gyerekek húsz év múlva olyan Magyarországon éljenek, mint amilyen akkor lesz sok nyugat-európai ország.”

Miért kell márványba vésni ezt az orbáni mondatot?

Kiderül a teljes cikkből, melyet a Magyar Hang május 14-én megjelent 2021/20. számában talál. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!