Mecseki hajtűkanyarok – Süllyed a buszvég, egymást szúrják hátba az ellenzékiek, nagyon mást akar a falu és a város

Mecseki hajtűkanyarok – Süllyed a buszvég, egymást szúrják hátba az ellenzékiek, nagyon mást akar a falu és a város

Évek óta nincs sem üzlet, sem presszó a 144 lelkes baranyai Perekeden (Fotó: Magyar Hang/György Zsombor)

Bezárt gyárak és bányák, térkövezett, szép belvárosok – mi tagadás, Baranya megye nagyobb településeire ráillik a kontrasztos kifejezés. Ahogyan társadalmára is: Pécs az ellenzék egyik fellegvára lehet, miközben a választókörzetekhez tartozó falvak jelentős részében még mindig tarolna a Fidesz.

Az ellenzék számára nyerhető egyik körzetben a szocialisták kihátráltak saját jelöltjük mögül, akit így most a DK és a Jobbik támogat, a 2019-ben még sok pártot és színt tömörítő helyi ernyőszervezetben pedig megkezdődött a kizárósdi. A korrupciógyanús ügyek sorát maga mögött hagyó Fidesz jelentős veszteségeket szenvedett, amúgy sem túl erős helyi arcai sokat koptak, de a meccs legkevésbé sem lefutott.

Bejártuk, átbeszéltük, alaposan megvizsgáltuk Baranya 1. és 2. választókerületet. Mélyfúrás, nem csak vájároknak.

A Magyar Hangban induló előválasztási sorozatunkban 12 fejezeten keresztül fontos és érdekes régiókat vesszük sorra, e területek esetenként egynél több egyéni választókerületet is lefednek.

A teljes cikket a Magyar Hang június 25-én megjelent 2021/26. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!