Választás 2022: még csendes a háború Szabolcsban

Választás 2022: még csendes a háború Szabolcsban

Kormányzati propaganda Nyíregyházán (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Nyíregyházán a kampány jelenleg csak óriásplakátokon zajlik, másutt nem látni nyomát annak, hogy kevesebb mint három hónap múlva országgyűlési választásokat tartanak. Igaz, ide minden jókora spéttel érkezik az ország más, szerencsésebb fekvésű részeihez képest – itt még Őszöd után is sok település maradt baloldali.

Bármelyik irányból jövünk is a szabolcsi megyeszékhelyre, a város rovásírásos tábláinál kezdődik a harc, de ez is illiberális módon – a kormánypártok helyett a kormány hirdeti, hogy az ország előre tart, nem hátra. A kék plakáterdőt csak ritkán töri meg az egyesült ellenzék „Orbán megy, a rezsicsökkentés marad” feliratú hirdetménye – még a ma már kissé elavultnak ható „Kérje a harmadik oltást!” tájékoztatásból is több van, mint ellenzéki üzenetből. Hosszan keresve találtunk két kakukktojást is: ezen a pornómilliárdos Gattyán György hirdeti a digitalizáció előnyeit.

• Miért nem tudott még dönteni a Fidesz, hogy kit indít Nyíregyházán?
• Milyen problémákat látnak körzetükben az ellenzéki jelöltek?
• Milyen kampányolási lehetőséget látnak?

A teljes cikket a Magyar Hang január 21-én megjelent, 2022/4. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!