Megszólalnak a kerepesi lövöldözők

Megszólalnak a kerepesi lövöldözők

Életkép a kerepesi Gyár utcából (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

A kerepesi Gyár utca abban a pillanatban elcsendesedik, amint elhagyja a rendőrautó. A környék a zöldellő fáival, madárcsicsergésével és vízpartjával akár idilli is lehetne, de már bekötő utat elérve romlik az összkép. Itt még csak kis mennyiségben van jelen a szemét, de a házak között már elkormosodott dombokban áll a hulladék.

Nehéz elképzelni, hogy valaha működő téglagyár volt itt, ahogy azt is, hogyan manővereztek a hulladékhegyek között a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) autói, amikor május 21-én este megérkeztek, hogy lecsillapítsanak két egymásnak feszülő családot, mintegy száz embert.

– Belső háború volt ez, nem valami leszámolás. Csak hát, ha a cigányok veszekednek, akkor a többiek kiállnak és nézik, ezek meg rájuk szaladtak, hogy mit néznek – magyarázza „Gábor”. Több Gyár utcai csatlakozik még a beszélgetéshez, ők állítják, tudják, mi állt a konfliktus hátterében, ám obszcén történeteik idézhetetlenek.

• Mivel magyarázza az esetet a szabadlábon védekező Sz. család
• Kin csattant a szamurájkard, kin a botok?
• Hogyan próbálta felszámolni korábban a szegénységet a kerepesi önkormányzat?

 A válaszokat és a teljes riportot a Magyar Hang június 3-án megjelent, 2022/23. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!