Mellár Tamás: Sokan játszanak Orbán kottájából

Mellár Tamás: Sokan játszanak Orbán kottájából

Mellár Tamás (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Tisztázni kell, mely állami szervezettől szivároghattak ki idő előtt statisztikai adatok a Makronóm Intézethez. A jelek arra utalnak, hogy nem először kerültek ki ilyen módon a hivatalos közlési idő előtt a gazdasági életben jól hasznosítható adatok. A súlyos szabálytalanság annak lehetőségét is felveti, hogy aki korábban jutott az adatokhoz, jogtalan előnyt élvez a versenytársakkal szemben – nyilatkozta lapunknak Mellár Tamás közgazdászprofesszor.

A KSH korábbi elnöke arról is beszélt, hogy gazdasági szempontból érthetetlen, politikai szempontból viszont megmagyarázható a magyar kormány erőltejesen unióellenes retorikája akkor, amikor éppen a közösségi támogatásokért könyörgünk. Szerinte új ellenzéki kerekasztalt kellene összehívni, hogy az Orbán kottájából játszó ellenzéki pártokkal szemben az egyre aktívabb civilek kerüljenek előtérve. 

• Vajon aktivizálnák-e magukat a civilek egy újabb ellenzéki kerekasztal összehívásakor?
• Miért különösen kellemetlen az adatszivárgás éppen most?
• Mekkora kamatterhet jelent, ha magas piaci kamaton adósodik el az ország?

A teljes cikket a Magyar Hang február 17-én megjelent, 2023/7. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!