Menni vagy kalandvágyból itthon maradni?

Menni vagy kalandvágyból itthon maradni?

A katatörvény ellen tüntetők Budapesten, 2022. július 22-én (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Ez a világ a létező világok legjobbika. „Innen csak rosszabb helyre lehet menni” – üzente áprilisban a választási eredmények miatt csalódott fiataloknak a miniszterelnök. Egyre inkább úgy tűnik, a fiatalok nem vevők az üzenetre. A közösségi oldalak bejegyzései, a külföldi munkaszervezéssel foglalkozó szervezetek tapasztalatai azt mutatják, újabb kivándorlási hullám előtt áll Magyarország. „Adókedvezményt biztosítunk a pályakezdő fiataloknak, támogatjuk a családalapítást, az otthon teremtést, a házépítést- és felújítást. Nem fogtok ennél jobb ajánlatot kapni egyetlen más országban sem” – visszhangozta Orbán Viktor.

De ezeknek semmi sem elég. Holott háborús veszélyhelyzet van, az EU őrült megszorításokat erőltet, melyekkel valójában önmaga sírját ássa. A Nyugat rövidesen összeomlik, tort ül a dekadencia. És mégis egyre többen vágynak oda. Miféle indokokkal?

A teljes cikket a Magyar Hang augusztus 12-én megjelent, 2022/33. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!