Mocskos világ, mocskos utca: drogok, „gárdisták”, hulladék

Mocskos világ, mocskos utca: drogok, „gárdisták”, hulladék

Kibelezett ház mint szeméttelep a XXI. kerületi Szabótelepen (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

 

Egy láncát csörgető, szökött, fekete kutya szalad felém, ahogy befordulok a csepeli Vasas utcába. Mindketten megtorpanunk. A kutya azért, mert megijed, én pedig, mert egy hatalmas szemétdomb tárul elém. Pontosabban kettő, hiszen észreveszem, hogy nemcsak velem szemben, hanem az utca másik oldalán is van egy.

– Borzasztó hely ez – mondja csendesen egy lány. Amikor a nevét kérdem, csak a fejét rázza, amikor pedig arról faggatom, hogy helyiek hordják-e ide a sok hulladékot, akkor ugyanilyen intenzitással bólogat. Pár másodpercnyi csend után teszi csak hozzá, hogy „hiába vannak itt a kamerák”. És valóban látni őket a póznákon. Alattuk palacsintaszerűen feltekert szőnyegek hevernek, kilóg belőlük a töltelék: tejfölösdoboz, pizzamaradék, használt pelenka. A lány arról sem hallott, hogy a minap itt járőrözött a Mi Hazánk Mozgalom szövetségesének és a Magyar Gárda utódjának számító Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM), vezetőjük a 30 fővel lebonyolított vonulásról szóló közleményében drogosokról is szót ejtett. Felhozom én is a témát, amire jön is gyorsan a reakció: „megy az itt bizony, nem is kicsit”.

– Hogy mitől lett ez ilyen rossz környék, azt nem tudom. Régen tök jó hely volt, aztán elköltöztünk, de én később visszajöttem. Hát addigra ilyen lett – mondja a lány, aztán távozóban még annyit tesz hozzá, hogy sajnos.

A teljes cikket a Magyar Hang szeptember 17-én megjelent, 2021/38. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!