Most érdemes takarékoskodni

Most érdemes takarékoskodni

(Forrás: Pixabay)

Az orosz–ukrán háború miatt elhúzódó válságra készülnek a világon mindenhol, de hogy valódi világgazdasági krízis várható-e, arról megoszlanak a vélemények.

– Most romlanak a növekedési esélyek, nő az infláció, a korábbi trend megtörik: ilyen értelemben lehet válságról beszélni, de – Ukrajnán és Oroszországon kívül – nem várható a termelés zuhanása. Amikor Vlagyimir Putyin elnök azt állítja, az Oroszország elleni nyugati szankciók globális válságot idéznek elő, az is inkább retorikai fordulatnak nevezhető. Igaz, hogy még ki sem keveredtünk a koronavírus-járvány okozta sokkból, már jött is az ukrajnai háború, illetve a büntetőintézkedések, melyek nyomán végképp szertefoszlott a remény, hogy az infláció belátható időn belül enyhíthető. E tényezők fékezik a gazdaságok teljesítményét, de jelen pillanatban nem gondolom, hogy 8-10 százalékos globális gazdasági visszaesés következik be, és nem is vizionálok hosszú ideig tartó recessziót – mondta lapunknak Virovácz Péter, az ING Bank vezető makrogazdasági elemzője.

• Mibe érdemes most fektetni?
• Mit mond a helyzetről Bod Péter Ákos?
• És mit Róna Péter?

A teljes cikket a Magyar Hang május 20-án megjelent, 2022/21. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!