Leépülő állam: Munkaerőhiány, bezárások, milliárdos vezetői fizetések

Leépülő állam: Munkaerőhiány, bezárások, milliárdos vezetői fizetések

Bezárt posta Budapesten, az Üllői úton (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Munkaerőhiány, bezárások, milliárdos vezetői fizetések és a masszív veszteségből varázsolt profit: mi lesz az ország egyik legnagyobb munkaadója, a posta sorsa?

Belépve a kapun meglepő látvány fogadott. Egy postás állt a lépcsőházban, és a kezében lévő fémpálcával feszegette a levélszekrényeket – mesélte Bálint. A belvárosi társasházban élő férfi többször megküzdött már a Magyar Postával korábban, de az eltűnt csomagja utáni nyomozásból kerekedő kis magyar abszurd még őt is meglepte. Amikor a küldeményének nyoma veszett, megkereste az állami vállalatot, igyekezzenek előkeríteni, hiszen már régen kifizette azt. Postafordultával jött a válasz: a kézbesítés megtörtént. Mivel ez nyilvánvalóan nem volt igaz, Bálint újfent panaszt tett, majd ezt még kétszer megismételte, mire megjelent az épületben egy postai alkalmazott, és a társasház minden egyes levélszekrényét felfeszítette a küldeményt keresve, de az így sem került elő. A történet végül váratlan happy enddel zárult: a csomag egy reggel ott pihent a postaládában. Igaz, a szekrények ajtaját azóta sem lehet rendesen bezárni.

• Mennyit keresnek a cég vezetői és mennyit az alkalmazottak?
• Mennyivel csökkent az állami vállalat létszáma a rendszerváltás óta?
• Hogy lehet a bezárások és a tömeges elbocsátások ellenére is nyereséges a posta?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap szeptember 8-án megjelent, 2023/36. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: Posta