Nádasdy Ádám: Néha a polgár is felháborodik

Nádasdy Ádám: Néha a polgár is felháborodik

Nádasdy Ádám (Fotó: Libri/Pejkó Gergő)

Ez egy reklámfogás a Fidesz-kormányzat részéről – érzik a vesztüket, és csapkodnak jobbra-balra – erről beszélt a homofób elemekkel teletűzdelt pedofiltörvény kapcsán a Magyar Hangnak adott interjújában Nádasdy Ádám. A költő, műfordító szerint ugyanis „lefele megy a szekér, ezért hatásvadász dolgokkal állnak elő, hogy a bizonytalan embereket maguk mellé állítsák”.

Nádasdy Ádám megfogalmazása szerint a legnagyobb baja az Orbán-kormányzattal és a miniszterelnökkel az, hogy az embereket rosszra neveli, előhozza belőlük a legrosszabbik énjüket. A társadalmi közgondolkodásban visszasüllyedtünk a kommunizmus ideje alatti szintre: megint sokan úgy érzik, hogy csak egyetlen vezető alkalmas, és elfogadják, ha mindenben ő dönt.

Kitért arra is, hogy jó, ha az ember az lehet, ami, élheti az életét. – Én az ilyen életű melegekről beszéltem, mint amilyen én vagyok: akinek van partnere, sőt férje, akinek a baráti körében is vannak melegek és heterók, és ez nem kérdés és nem feszültségforrás – mondta.

Magyarországon élő melegnek is jó lenni most, különösen a múlt kedden megszavazott törvény után?
A törvény által generált melegellenes hangulatnak milyen hatása lehet a társadalomra?
Ma a magyar polgár Békemenetet szervez, vagy inkább a Fudan-elleni tüntetésen vesz részt?

A teljes interjút a Magyar Hang június 25-én megjelent 2021/26. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!