Nagy Zsolt: Valaki kihúzza a gyufát

Nagy Zsolt: Valaki kihúzza a gyufát

Nagy Zsolt (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Közel járunk már a társadalmi robbanáshoz, amikor az indulatok tettlegességbe fordulhatnak – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Nagy Zsolt. Az Örkény Színház művésze és megannyi emlékezetes filmes szerep megformálója szerint „amit a Bayer Zsolt csinál a Hír Tv-n, az például nagyon veszélyes”. – Az emberekben szítja az indulatot, a gyűlöletet a másik felé. Az emberek mozognak, gondolkodnak, esetleg egy kicsit isznak is, és akkor össze fognak menni kocsmákban – mondta.

A színművész beszélt arról is, hogy véleménye szerint azért nem fog megdőlni a rendszer, „mert ez sáros, mocskos, iszapos, és mindenkinek van elég rejtegetnivalója ahhoz, hogy fönntartsa ezt a helyzetet. Mindenkinek. Az ellenzéknek és az állampolgároknak is. Az állampolgároknak is jó ez. Mindannyian része vagyunk ennek a bulinak, uram-bátyám van”.

Nagy Zsolt beszélt arról is, hogy úgy döntött, vállalni fogja a konfliktusokat. Demeter Szilárdnak is megmondaná szemtől-szemben, hogy „megbízatást kaptál, hogy irányítsd, egyébként nem te találod ki a programokat, ülsz az irodádban, egy igazgató vagy, neked reprezentálni kell. Csinálod a hülyét, baromságokat beszélsz, ráadásul kihívod az embereket bunyózni. Tedd le először a cigit, tényleg menj el egy edzőterembe, gyorsulj föl, és utána lehet”.

• Korábban azt mondta, hogy a köztévében például nem szerepelne. Ez változott?
• Mit gondol, a hatalom komolyan gondolja a homofóbiát, vagy ez csupán propaganda?

• Korábban vad fickó hírében állt, milyen most?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang július 9-én megjelent 2021/28. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!