Így fricskázta meg a fillérekből működő kiscsapat a „Nerencvárost”

Így fricskázta meg a fillérekből működő kiscsapat a „Nerencvárost”

A kecskeméti Nikitscher Tamás (j) és a ferencvárosi Myenty Abena a labdarúgó OTP Bank Liga, 31. fordulójában játszott Kecskeméti TE - Ferencvárosi TC mérkőzésen a kecskeméti Széktói Stadionban 2023. május 13-án (Fotó: MTI/Bús Csaba)

Véget ért az elmúlt évek legizgalmasabb szezonja: a Honvéd-drukkerek már nem csak Puskás Ferenc ellopott öröksége miatt szomorkodhatnak, a Kecskemét pedig görbe tükröt tartott a NER focipolitikája elé.

Hosszú idő óta a legszórakoztatóbb labdarúgó-bajnoki idény zárult le május 28-án. A magyar foci fanatikusai éppúgy örömüket lelhették az OTP Bank Liga néven futó NB I mostani szezonjában, mint azok, akik a hatalom erőszakos területfoglalását, gátlástalan cinizmusát és indokolatlan közpénzszórását látják a sportágban. Két tábor szomorkodhat csupán, ők azonban nagyon: a Vasas és a Budapest Honvéd esett ki az első osztályból, ami a két nagy múltú klub és drukkerei számára egyaránt csalódáskeltő élmény (a Honvéd ultrái persze ennél keményebben fogalmazták meg érzelmeiket). Puskás Ferenc egykori csapata másodszor csúszott ki az elitből, idei kudarcuk a legendás játékos örökségének hazai ápolása miatt is szimbolikus, ahogy az volt a bennmaradásról döntő utolsó forduló párosítása is, hiszen a Honvéd a felcsúti Puskás Akadémiával játszott. Ha győznek, elkerülik a bukást, de kikaptak, és mivel a vereséghez kellett egy felettébb gyanús bírói ítélet is, ezt a meccset még sokáig emlegetik majd.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap június 2-án megjelent, 2023/22. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!