Negyedik hullám: egyre több a beteg kisgyerek

Negyedik hullám: egyre több a beteg kisgyerek

Gyerekek és óvónő a hirdi óvodában 2020. május 25-én (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Fotó: Sóki Tamás

Azokban az iskolákban, ahol a 12 év feletti diákoknak volt lehetőség felvenni az oltást, sokkal kedvezőbbek a járványügyi számok – erről is beszéltek a Magyar Hang által megkérdezett szakmai szervezetek képviselői. Covidkörkép a bölcsődéktől kezdve az óvodákon át az iskolákig.

– Már a járvány harmadik hullámában is megjelent a koronavírus a bölcsődés gyerekek között, de a negyedik hullámban érezhetően egyre több az ilyen eset – erről beszélt Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (BDDSZ) elnöke a Magyar Hang megkeresésére. Mint mondta, a visszajelzések szerint sokkal több a felső légúti, lázas megbetegedéssel küszködő gyerek, mint azt a korábbi őszi beszoktatások időszakában megszokták. Több az igazolt covidpozitív gyermek is. Úgy tűnik, azokon a településeken, ahol korábban több covidfertőzés volt, most kevesebb van, ahol pedig kevesebb volt, ott viszont több.

• Hogyan tudnak védekezni a járvány ellen a bölcsődei dolgozók, és a megbetegedéseken túl még mi nehezíti a munkájukat?• Mennyire jellemző az óvodákban és az iskolákban, hogy megfertőződnek a gyerekek a vírussal?
• Mi lesz azokban az intézményekben, ahol felállnak a kötelező oltás miatt az óvódapedagógusok és a tanárok?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!