Nem az ördög ügyvédje

Nem az ördög ügyvédje

Márki-Zay Péter (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Miután már minden létező elbukott megmártotta a kését MZP-ben (Te is, fiam, Brutus! Ne mondd, hogy nem!), megkísérlem elbúcsúztatni ezt a méltatlan témát, nem titkoltan mint MZP szimpatizánsa. Már az is méltatlan, hogy védekezésre kényszerült, hogy erre kényszerítették. A Direkt36 oknyomozóinak válaszolt, mondván, örül, hogy csak ő hibázott, mindenki más tökéletes volt. Élces mondat, ha tetszik, éles, fölért egy nemes lélek háborgásával.

Talán a legjobb, ha Flaubert-re veszem a figurát: „MZP én vagyok.” Pici alakítással: úgy veszem, mintha én lennék. Hogy teljes legyen a (nem is annyira) képzavar: Dávid (is én) leszek, a parittyás kamasz, aki pontosan tudta, hogy egy igazi Góliáttal kell megküzdenie. Próbálom beleképzelni magam, mit mondjak, remeg a kezemben a parittya. Eredetileg nem is MZP-nek kellett volna küzdenie, hanem K. Gergőnek, de ha már a nyakába akasztották az előválasztáson (nem általa megszerzett) győzelmi medált, bevállalta. Így maradtak sértetlenek és sérthetetlenek az MZP mellett fölsorakozott miniszterelnök-jelöltek, MZP pedig vitte a közös zászlót, helyettük is lobogtatva.

• „Maxi Ferinek joga van-e azt mondani, hogy MZP „okozta” a buktát?”
• „Ez a választás nem most bukott el, hanem Őszödön.”

A teljes cikket a Magyar Hang május 27-én megjelent, 2022/22. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!